As you like it

As you like it

Het tienjarig bestaan van Zeep aan Zee jongerentoneel vieren we met een feestelijke jubileumvoorstelling op 1, 2 en 3 december 2012 in Theater De Muze. Zeep ontmoet Shakespeare in As you like it.

Alle deelnemers uit de afgelopen 10 jaar is gevraagd deel te nemen aan deze speciale productie waarin we ook ruimte maken voor nieuwe acteurs. Het is een geheel nieuw stuk gespeeld door jongeren tussen 14 en 25 jaar.

Shakespeares komedie wordt van de grond af opgebouwd en ook muziek is onderdeel van de voorstelling. In het stuk worden invloeden verwerkt van de Commedia dell’arte. Naast het toneelstuk is er ook een tentoonstelling in het theater, waarin we terugkijken op 10 jaar jeugd- en jongerentoneel met foto’s en film.

Anders dan gewoonlijk wordt Shakespeare ditmaal op de planken gebracht door jongeren en jong volwassenen. Bijzonder is ook dat de jongeren zelf hier samen vorm aan geven en bijvoorbeeld ter voorbereiding zelf scholen bezoeken om de voorstelling te introduceren.

Het project is voor jong en oud, want Shakespeare is voor jong en oud. Toch richten we ons in deze jubileumvoorstelling met nadruk op jongeren en willen ze bereiken door spelers en crew van hun eigen leeftijd.

De spelersgroep bestaat ca. 20 jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar uit Noordwijk, Katwijk, Noordwijkerhout. Voorhout en Leiden. Ook zijn er spelers uit de muziektheaterproductie Vloed op het strand van Noordwijk en van jeugdtheaterschool Hofplein Rotterdam. Verder is er een groep van circa 20 vrijwilligers voor de organisatie, kaartverkoop, PR, catering, het maken van de kleding en begeleiding van de jongeren.

Regisseur: Martine Zeeman
Decor: Hans Berkhout
Rekwisieten: Dorien van den Berg en Marja van Rhijn
Muziek en compositie: Rens Tienstra en Yanniek Polder
Musici: vier jongeren
Dans: Lonneke Hinnen
Kleding: Carolijn Fijen en Coby Zondag
Grime: Rini van Kaam, Rianne van Kaam en vrijwilligers
Techniek: vier jongeren van het jongerentoneel
PR: Helmus Wildeman
Grafisch ontwerper: Christiaan van Arkel