Dubbelleven

Dubbelleven

‘Jij leidt twee levens,’ zei m’n vader ooit, ‘maar het is wel één feest.’

Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant. Al meer dan twintig jaar leeft hij met twee gezichten. Kon hij dan niet kiezen? Niet zo goed, nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat nou ook weer niet. En dat laat hij zien in zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samenkomen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde?

Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen. In het Frans en het Nederlands. En hij vertelt. Een theatercollege over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten. Met de uitstraling die we van hem kennen: een beetje jongensachtig. slim en met indrukwekkend veel energie.

Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als Une belle histoire samen met Paul de Leeuw, en Laat me / Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List. Vanaf voorjaar 2016 leurde hij met buurman en muzikale vriend Cor Bakker met de theatershow En route. Nu staat hij er opnieuw. Alleen. En hij schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en een stem. En met maar één motto: Leven! Dubbel!

Gerard Alderliefste toont in ‘Dubbel Leven’ wat zijn leven als verslavingsarts en zanger/muzikant inhoudt. Hij voert het publiek de wereld in van dopamines, uppers en downers in een theatraal en muzikaal verantwoorde trip. Omgeven door ballades en chansons van Shaffy, Fugain en eigen werk bezingt hij op gitaar en piano zijn genomen weg. Dit alles ondersteund door videobeelden waarin zijn levensloop in een reeks van verschillende fragmenten zichtbaar wordt. De hamvraag: hoe raken mensen verslaafd en vooral waarom blijven ze het.

Het verbluffende antwoord hierop moet jezelf maar ondergaan in zijn voorstelling. Met een dosis humor en in alle eenvoud weet hij te ontroeren in verhaal, zang en muziek.

Als verslaafde zou ik het wel weten, geef mij maar een Alderliefstel

Formidablel