Er was eens…

Er was eens…

Beleef, eet en drink! Wereld Verhalen Festival – Eat & Meet. Zes landen, zes sages, zes kunstvormen.

Concept: Martine Zeeman & Nick Fleuren, regie: Martine Zeeman

TERUGBLIK

Wat zijn we blij met al die positieve reacties op Er was eens…, het eerste Wereld Verhalen Festival 2017. Niet alleen via social media. maar ook in de media en natuurlijk na afloop van de voorstellingen. We hebben er hard voor gewerkt en zijn daarom dankbaar dat er zoveel bezoekers enthousiast waren. Zo meldde Maria Hogenelst-van Schie ons op Facebook “Ik ben vanmiddag geweest. Geweldig wat een bijzonder optreden. Ik heb genoten!!” Ina Roestenberg Braakman liet ons weten: “Ik voelde mij gisteravond een geluksprul dal ik dit mee mocht maken. Een fantastische en een hele bijzondere voorstelling.”

Ook onze eigen mensen kijken met trots en plezier terug op de afgelopen week. Frans Bruinzeel, voorzitter van Zeep aan Zee: “De voorbereiding van deze theatervoorstellingen kost natuurlijk veel lijd. we zijn al een jaar geleden begonnen de hoofdlijnen uit te zetten. Martine natuurlijk met de artistieke kant van het festival, die ze samen met Nick Fleuren tot in de puntjes heeft uitgewerkt. En wij. als bestuur en direct betrokkenen met de organisatorische en financiële kant. Wij danken onze subsidiegevers en fondsenverstrekkers daarom nogmaals hartelijk voor de steun die wij hebben mogen ontvangen. En. heel belangrijk. de tientallen vrijwilligers die zich voorafgaand en tijdens het Wereld Verhalen Festival bijna dag en nacht hebben ingezet. Zonder hen is zo’n festival onmogelijk. wij danken de vrijwilligers dan ook oprecht.”

Martine Zeeman, artistiek leider, bedenker en initiator van Er was eens…: “Ik ben supertrots op iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om dit festival op te zetten. Natuurlijk de dansers, zangers, acteurs, verhalenvertellers en kunstenaars. Maar ook iedereen eromheen, met name de vrijwilligers waaronder ook de gidsen. En natuurlijk de bezoekers, want zonder enthousiast publiek kunnen we niet.”

“Het start met een idee. Maar daarna begint het pas. Zo’n idee moet worden vormgegeven, er moeten mensen gezocht worden. een entourage worden gemaakt, aankleding, licht, geluid. Nou ja. noem maar op. Het is echt ‘werk in uitvoering’. Door veel te praten, te sparren en gewoon te proberen ontstaat zo’n voorstelling. Gedurende de repetities wordt er ook nog veel aangepast. Ik ben trots dat ik met zoveel getalenteerde mensen heb mogen werken. Dank jullie wel allemaal!”