nieuwsbrief – Swart Wyn

Swart Wyn op Suidoosterfees Kaapstad

In 2022 maakte Aan Zee Theaterproducties de voorstelling ‘Swart Wyn’ in Noordwijk bij Museum Veldzicht en wijngaard De Lidrusgaarde. Met trots kunnen we vertellen dat ‘Swart Wyn’ weer geprogrammeerd staat op het internationale theater en muziekfestival Suidoosterfees in Kaapstad, Zuid-Afrika. Een unieke en verrijkende uitwisseling. De cast zal naast Denise Jannah, bestaan uit een mengeling van lokaal talent uit de townships met gerenommeerde professionele acteurs, ondersteund door geweldige live muzikanten.

Met o.a.: Yolanda Ntanyana, student Art of Theater aan University of Cape Town, muzikant Frazer Barry en zangeres en actrice Denise Jannah

Martine Zeeman: “Een geweldige uitdaging om bij ArtScape, in Kaapstad te mogen werken en uitbrengen.”

www.suidoosterfees.com


Helpt u mee aan decor in Kaapstad?

In Kaapstad vinden de voorstellingen plaats in een Circus Dome. Om het publiek de beleving te geven dat ze echt in een wijngaard zitten, is het nodig om hiervoor speciaal decor te maken. Dit zou de kracht van het stuk nog verder versterken. Helaas past de realisatie daarvan niet in het festivalbudget. Vandaar een inzamelingsactie via voordekunst. Door uw donatie kunt u helpen om het gevoel van (de voorstelling in) Noordwijk over te brengen naar Kaapstad.

www.voordekunst.nl

Danseres Yailah Vroom in scène uit ‘Swart Wyn’ in wijngaard Lidrusgaarde Noordwijk

De Zuid-Afrikaanse Ambassade in Nederland is er van overtuigd dat Swart Wyn een succes wordt in Zuid-Afrika

Vlnr: Oscar Wibout, Denise Jannah, Ambassadeur Mr. Vusi Madonsela, Martine Zeeman, Lutendo Ratshibaya