nieuwsbrief special #3

Welkom met taart

Donderdag 3 augustus was de eerste repetitiedag waarbij de acteurs en medewerkers, na online meetings, allemaal bijeen waren en elkaar live ontmoetten. Zo’n moment markeer je met taart. Om iedereen welkom te heten en om een samenwerking feestelijk in te luiden. We zijn van start!

Theater in opbouw

Met vereende krachten bouwen we een theater op locatie Landgoed Oud Leeuwenhorst. De Oekraïense Svitlana samen met de strandmannen Harry en Kees onder toeziend oog van productieleider Marja. De tribunes staan er grotendeels al. Tip: kom met weerbestendige kleding en goede loopschoenen.

In de partytent en op het nog te creëren terras kunt u na afloop in de luwte genieten van uitzicht en een drankje.

Dromen van Yuliia

In de eerste ontmoeting vertelt Yuliia dat ze heeft gedroomd dat ze in een theater optreedt, en nu kan het werkelijkheid worden. Haar ogen stralen. Ze is psychologe en heeft net haar diploma tot sociaal werker behaald. De andere Oekraïense dames tonen een foto van een tas die aan de Nederlandse vlag hangt, want dat doe je hier als je in Nederland geslaagd bent. Die gewoonte kennen ze dus al.

De kans bestaat echter dat haar droom niet gerealiseerd kan worden. Ze appte het bericht: ‘ik moet nu terug naar Oekraïne en ze is met haar zoontje direct in de auto gestapt. Het ging slecht met haar grootmoeder. We houden contact en een plek voor haar vrij… (de berichten zijn dat ze 20 augustus mogelijk weer terug is).

Yuliia toonde ook dat ze in februari in het Leef Magazine heeft gestaan met een foto in haar trouwjurk in zee. Ze hoopt dat haar wens om de trouwjurk te veilen en daarmee mensenlevens te kunnen redden, nu toch nog gaat lukken.

Leef!Magazine nr.37, voorjaar 2023, tekst Erna Kagenaar, beeld Buro Binnen