nieuwsbrief special #4

Belevingsticket met inleiding bij Het pad van Mercurius

Nieuwsgierig naar achtergrond van het stuk en de historie van Landgoed Oud Leeuwenhorst, onder het genot van een glas Griekse wijn?

Adeline Evelein vertelt u over de achtergronden en bestemming van het landgoed. Rutger van Eeden is de boswachter van het Sterrenbos en Oud Leeuwenhorst. Menco Wiersema is een kenner wat betreft de kruidentuinen van Fagel. Van 1676 tot 1688 had raadspensionaris Caspar Fagel hier zijn beroemde botanische tuin. Rond 1800 werd het terrein van de buitenplaats.

Als u kiest voor een belevingsticket, kunt u een van deze drie sprekers treffen naast regisseur Martine Zeeman. We waarderen het als u er dan om 19:45 uur bent of op de zondagmatinee’s om 14.00 uur.

vlnr Menco Wiersema, Martine Zeeman, Adeline Evelein, Rutger van Eeden

Wat spreekt jou aan?

Chrissianna Karameri: “With Ellen McLaughlin’s text as a vehicle that talks about love and human connection, this performance is a constant exploration of our uniqueness but also of our common ground.”

Peter Boven: “Ik geniet er altijd erg van om theater op locatie te maken. Als acteur vind ik het interessant omdat het net een andere concentratie vraagt, je speelt met én tegen de elementen en de natuur om je heen.” “I like in this play that I can see how differently people perceive death and love. The fact that the theatre is located in nature also gives an incredible atmosphere.”

Liza Kalinina: “I like in this play that I can see how differently people perceive death and love. The fact that the theatre is located in nature also gives an incredible atmosphere.”

Tamara Markus: “Het is een feest om elke avond op een prachtige buitenlocatie naar de klanken van Liza te mogen luisteren. Ze raakt me elke keer weer.”

Danielle Meijboom: “Wat mij aanspreekt is dat we als mens niets te zeggen hebben over wat ons overkomt, maar wel hoe we er vervolgens mee omgaan.” “Griekse tragedies gaan over de grote thema’s in het leven. Dat maakt ze zo waar en waardevol. Dit verhaal vertellen met mensen uit verschillende culturen brengt ons dichter bij elkaar.”

Joost Pluim: “Griekse tragedies gaan over de grote thema’s in het leven. Dat maakt ze zo waar en waardevol. Dit verhaal vertellen met mensen uit verschillende culturen brengt ons dichter bij elkaar.”

Weergoden

Wij repeteren nu al twee weken op Landgoed Oud Leeuwenhorst. En uit eigen ervaring weten we dat als ‘s avonds de zon verdwijnt achter de bomen, dat het behoorlijk fris wordt. Ook dragen wij stevige schoenen, want het grasland waarop we spelen is weliswaar goed begaanbaar, maar heeft zijn onregelmatigheden. En wij beschermen ons zo tegen brandnetels die zich toch her en der in het grasland verspreid hebben.