nieuwsbrief special #5

Première Het pad van Mercurius

Première Pad van Mercurius zet Landgoed Oud Leeuwenhorst in vuur en vlam

Griekse ambassadrice op bezoek

De Griekse Ambassadrice H.E. Ms. Caterina Ghini is met haar dochter naar de voorstelling gekomen. Ze werd verwelkomd door voorzitter Britta Bouma-Blok en na afloop wilde ze met de cast op de foto, in het bijzonder met de Griekse Chrissianna Karameri. Dat ze diep onder de indruk was, liet ze weten in een twitterbericht. Het was een eer om haar en haar dochter te mogen ontvangen.

Proloog

De voorstellingen beginnen met het volgen van de gemaaide paden in het sterrenbos. Met aan de start het oneindige fibonacci ritme in kalkstenen. Dan een kruispunt; immers Mercurius is ook God van de kruispunten. Waarheen te gaan? Witte en zwarte draden, waarmee ondergrondse netwerken in de natuur naar boven zijn gehaald, geven richting aan. Soms loopt een weg dood en keert u terug, of weet u even niet waar u heen moet. Maar uiteindelijk komt u op de plek waar u moet zijn. Precies zoals in het leven. Flarden muziek en houten beelden gemaakt uit één linde, familie genaamd, lokken u naar vergezichten. Neem uw tijd om de ingrepen van kunstenaars Hans Berkhout en Rob van Leeuwen in u op te nemen.

Oekraïense bijdrage in de voorstelling

Danylo Hospodarysko speelde de jongen, die wist dat het werpen van dat ene steentje alles zou doen veranderen. Olga Drozdenko zong in het eerste weekend mee met Liza Kalinina. Het tweede weekend kon zij er niet bij zijn, want ze is die zondag vanwege een sterfgeval dichtbij, op stel en sprong terug gegaan naar Oekraïne. Het tweede weekend was Yuliia Golovach terug en kon ze haar droom waar maken door voor publiek een lied mee te zingen met Liza Kalinina.