Panta rei

Panta rei

In mei 2014 stond de Noordwijkse kunstenaar Rob van Leeuwen bij de monding van de Rijn tussen Noordwijk en Katwijk. Hier besloot hij om de andere kant van de rivier op te zoeken als inspiratie voor nieuwe kunstwerken. Dit besluit bleek het begin van een reis vol onverwachte wendingen die nu, vijf jaar later, nog altijd voortduurt. Het project bracht hem naar de bron van de Rijn in Zwitserland. Daarnaast bracht het hem naar Spanje om met Sjamanistische rituelen het onderbewust zijn te onderzoeken.

TheaterHuis – 24 maart review

Afgelopen weekend stond Panta Rei en de weg naar het oerlandschap centraal van kunstenaar Rob van Leeuwen. Het goed bezochte TheaterHuis was dit maal sfeervol omgeven door zijn bijzondere kunstwerken die zowel op locatie in Zwitserland als in zijn atelier aan de Bronckhorststraat zijn ontstaan.

Hel publiek werd deelgenoot van zijn indrukwekkende reis naar Zwitserland op zoek naar de oorsprong van de Rijn. Hel verhaal werd aangevuld door audiovisuele en muzikale improvisaties door Dre Bom en Dirk Janssens van Deegweef producties en poëzie van Rik van Leeuwen. Zij hebben zich laten inspireren door het Panta Rei project. Menigeen verliet onder de indruk het TheaterHuis: “Rob heeft ons meegenomen op een reis van creatie en vergankelijkheid.”

“Vanuit de bron, hoog in de bergen, zijn wij door barsten en spleten de wereld in gesijpeld. Leven, dood, streven en overgave waren onze metgezellen tijdens onze kronkelende reis naar de zee, waaruit alle vormen afkomstig zijn en waarnaar zij uiteindelijk terugkeren.”