Polska Nadzieja

Polska Nadzieja

Polska Nadzieja is geen doorsnee avondje-uit, maar theater op locatie, grillig, brutaal, vrolijk. De rauwe werkelijkheid wisselt af met muziek en dans. Traditie ontmoet Skype. De modder op het land spoelt weg om de schoonheid van de wortel bloot te leggen. Een voorstelling ver aafkomst en toekomst. Over generaties en hun zoektocht naar geluk. Over mensen die tot leven komen in de interculturele samenleving van de Bollenstreek. Polska Nadzieja verlegt culturele grenzen door via participatie zichtbaar te maken wat tot nu toe onzichtbaar bleef. Tegelijkertijd is het ook een viering van de rijke Poolse theatercultuur, een aanwinst voor de Bollenstreek. En niet te vergeten de Poolse keuken, de bezoekers werden met Poolse gastvrijheid getrakteerd op Poolse lekkernijen

Met recht een community art project waarin zowel Poolse als autochtone deelnemers hun ervaringen deelden. Het rekent af met het negatieve imago en maakt ruimte voor integratie en interactie. Wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Aan Polska Nadzieja is ook een educatief programma in het basisonderwijs gekoppeld, waarin kinderen elkaar beter leren kennen. Jong geleerd, oud gedaan.