Teruggeroepen

Teruggeroepen

Robert Prager

Teruggeroepen is een impressie von het werk von de dichteres Emily Dickinson. Robert Prager gebruikt daarvoor haar gedichten. brieven en biografische gegevens. Emily Dickinson (1830-1886) was een uitzonderlijk dichteres, omdat zij volkomen afweek van de conventie van haar tijd.

Teruggeroepen maakt het werk van Emily Dickinson toegankelijk. Haar poëzie lijkt gecompliceerd, maar blijkt in de voorstelling heel transparant en inspirerend.

Robert Prager speelde meer dan 75 rollen bij de belangrijke Nederlandse toneelgezelschappen, waaronder De Appel. Daarnaast heeft hij een groot aantal voorstellingen geregisseerd.

Robert Prager: “Haar stijl is ongewoon bondig. Uiterst modern. Haar gedachtegang is origineel. Ze geeft blijk van groot observatievermogen. Haar werk emotioneert altijd. Een alledaagse gebeurtenis verandert plotseling in een vergezicht.”

Recensie

door Ino Verblouw

Het was muisstil in het Theaterhuis. Zondagmiddag 31 mei luisterden de toeschouwers naar de adembenemende voordracht van Robert Prager, die de theatervoorstelling Teruggeroepen krachtig neerzette. Een toegankelijke impressie van het inspirerende werk van de dichteres Emily Dickinson. Verhalen over haar persoonlijk leven en gedichten uit haar omvangrijk oeuvre, ondersteund door de klanken van piano muziek van Schubert. Voor veel mensen een verrassende kennismaking met het werk van de dichteres. Op meeslepende wijze leidde Prager de mensen door het leven van de dichteres. Haar ouders. haar liefdes. haar ziekte; het kwam allemaal aan bod en eindigde in de prachtige gedichten over haar dood. Een voorstelling die toegankelijk zou moeten zijn voor een groter publiek.