The Shah of Holland

The Shah of Holland

The Shah of Holland is een theatervoorstelling over het leven van Shah Tabibi, die op vierjarige leeftijd als Afghaanse vluchteling naar Nederland kwam. Met deze voorstelling willen zij niet alleen een persoonlijk en authentiek verhaal met het publiek delen. Ze willen een inkijk geven in het leven van iemand die als vluchteling naar Nederland kwam.

Shah schijnt zijn licht op de Afghaanse wereld in Nederland. Soms met verbazing, altijd met humor en vooral met compassie. Dit is een voorstelling met maatschappelijke urgentie en zeggingskracht waarin lichtheid en diepgang elkaar afwisselen.

Doel van deze voorstelling is door middel van theater ontmoeting en verbinding creëren tussen verschillende leefwerelden. Met The Shah of Holland willen zij begrip creëren en vooroordelen doorbreken en een breed publiek informeren over verhalen van asielzoekers.

The Shah of Holland is een storytelling theatervoorstelling gemaakt door Shah Tabibi en Raphael Roden (regie). die ontwikkelt wordt binnen het storytelling theaterlab van Stichting Storytelling Centre. Dat houdt in dat er binnen een theatrale context gebruik gemaakt wordt van verhalen en verteltechnieken.