Het pad van Mercurius

In een tijd waarin de wereld op scherp staat, presenteert Aan Zee Theaterproducties van 17 t/m 27 augustus 2023 een voorstelling over het pad dat iedereen afloopt. Geschreven door de Amerikaanse Ellen McLaughlin, die tijdloos klassiek Grieks theater modern weet vorm te geven. Laat je leiden door Mercurius in:

Het pad van Mercurius

een actueel protest tegen de oorlog en de gevolgen voor geliefden, uit het klassieke Griekenland.

Theater was in het klassieke Griekenland een hoeksteen van de cultuur. Nog steeds onderkennen toneelschrijvers, regisseurs en acteurs het belang van de klassieke Griekse schrijvers, nog steeds worden hun stukken gespeeld.
Dat geldt meer voor de tragedies dan voor de komedies. Oud-Griekse humor en leefomstandigheden zijn voor een modern publiek niet meer te begrijpen of in te voelen. Humor is tijdgebonden. Daarom verplaatst McLaughlin de thema’s en personages naar de huidige tijd en huidige omstandigheden om op die manier de tijdloze thema’s opnieuw duidelijk en aantrekkelijk te kunnen presenteren.

Ellen McLaughlin

Ellen McLaughlin begon in 1992 oude Griekse toneelstukken te herschrijven in een modern jasje, zonder de onderliggende structuur of de aan de stukken ten grondslag liggende diep-menselijke en tijdloze thema’s uit het oog te verliezen. Ellen McLauglin, niet alleen toneelschrijfster, maar ook actrice en docent op de Yale School of Drama en Princeton University.