Film & interview met Monic Hendrickx

Film & interview met Monic Hendrickx

Café Derby is een Vlaamse komedie over een prettig gestoorde familie, gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Hel is 1985 als de gehaaide marktkoopman Georges hoort dat de paus naar België komt. Als Georges er ook nog eens achter komt dat het café pal naast het terrein van de openluchtmis te huur is, bedenkt hij zich geen moment. Tegen de zin van zijn vrouw en zijn vijf kinderen verhuist hij naar het café waar hij hoopt een fortuin te verdienen. Georges wordt gespeeld door Wim Opbrouck. die we nog kennen van Ventoux. en tussen de Vlamingen schittert ook de Nederlandse topactrice Monic Hendrickx.

TERUGBLIK

In het intieme TheaterHuis aan de Voorstraat in Noordwijk Binnen, voor deze gelegenheid omgetoverd tot FilmHuis. verzorgde Zeep aan Zee weer een geweldig culturele zondagmiddag. Te gast was Monic Hendrickx die velen van ons zullen kennen als Carmen van Walraven uit de Nederlandse misdaadserie ‘Penoze’.

Zij bracht de film ‘Café Derby’ mee waarin zij schittert als de moeder van een groot gezin waar liefde en wanhoop. plezier en verdriet. keuzes maken en overgave hele herkenbare thema’s zijn. De film wordt vanuit de ogen van de jongste dochter Chloé aan de kijker getoond en levert daardoor ontroerende beelden op.

Martine ging na afloop van de film samen met het publiek in gesprek met Monic over haar rol in ‘Cafe Derby’ en die in ‘Penoze’. Over haar inspiratie. wensen en keuzes in haar leven als actrice, toneelspeelster en moeder van een gezin. We zagen en spraken met een indrukwekkende vrouw vol ambitie en passie voor haar vak.