visie

Cultuur móet, cultuur doet je goed. Met onze jaarlijkse voorstellingen willen we zowel publiek als uitvoerenden op een prettige manier actuele maatschappelijke thema’s voorschotelen en aanzetten tot een moment van nadenken. En liever nog meer dan een moment.

Daarnaast willen we altijd lokaal talent in staat stellen zich te ontwikkelen en jongeren de mogelijkheid geven zichzelf op de planken te ontdekken en bieden we als erkend leerbedrijf jongeren uit de vakopleidingen de gelegenheid verder te groeien en ervaring op te doen.

Met dat doel wil Stichting Zeep aan Zee jaarlijks minimaal één grotere voorstelling produceren waarin professionals, jongeren uit de vakopleidingen en lokaal talent kunnen samenwerken. Ook produceert de stichting al dan niet in opdracht voorstellingen die uitgevoerd worden door de eigen of een ad-hoc toneelgroep.

Zeep aan Zee huurt van de gemeente het TheaterHuis aan de Voorstraat te Noordwijk Binnen. Het TheaterHuis is zowel repetitieruimte als knus theater. We zijn ons zeer bewust van het voorrecht een eigen ruimte te hebben, maar we delen die ruimte ook graag met anderen die een repetitieruimte zoeken of een knus theater voor een try-out, lezing of ander cultureel evenement.